Българската федерация по тенис награждава един от най-заслужилите и обичани български

...
Българската федерация по тенис награждава един от най-заслужилите и обичани български
Коментари Харесай

БФТ награждава славния тенисист Стефан Цветков за 80-годишнината му

Българската федерация по тенис награждава един от най-заслужилите и обичани български тенисисти и деятели - Стефан Цветков, който през днешния ден навършва 80 години. Големия Цъф, както е известен в тенис средите, ще получи първия златен плакет за особени заслуги, какъвто ще бъде връчван отсега нататък на всички славни ветерани, които навършват кръгли годишнини.

Стефан Цветков е роден на 11 август 1941 година в София. Започва да играе тенис 13-годишен на кортовете на " Спартак " (впоследствие " Левски Спартак " ). Той е деен играч до 40-годишна възраст, като взе участие на общо 25 държавни шампионати. Участвал е на всички 5 национални спартакиади. Той е нееднократен младежки първенец на страната, бил е и студентски първенец на България, а също двукратен шампион на двойки, в тандем с Цветан Цолов.

Големия Цъф е национал в интервала 1959-1966 година Бил е капитан на националния тим както за купа " Дейвис ", по този начин и за европейското отборно състезание King`s cup.

 

След края на тенис кариерата си той е публицист, като е ТВ коментатор на тенис надпревари, а в предаването " Всяка неделя " води паметната спортна графа " Спортни свидетелства ". Той е и измежду уредниците на двете издания на шампионата " Академик " в София през 1980 и 1981 година, когато те са кръг от веригата на АТП Volvo Grand Prix.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР